Att städa ett badrum – Det här behöver du tänka på!

Badrummet är ett rum där vi måste ägna särskild uppmärksamhet åt hygienen. Där tar vi hand om våra behov och vår personliga hygien. Precis som i köket gör det varma och fuktiga förhållandena i badrummet att det är gynnsamt för spridning av bakterier.

Viktigt när du städar badrummet

Det finns olika riskfaktorer i denna miljö, t.ex. våta ytor (badkar och toaletter) och föremål som vanligtvis är fuktiga (handdukar och badmattor). Under dessa förhållanden är utvecklingen av bakterier mer benägen. Därför måste badrumshygienen, precis som i köket, ständigt upprätthållas, och genom att se till att det finns en god ventilation kan fukt avdunsta och luften ständigt röra sig. Användning av rengöringskemikalier av hög kvalitet och skrubba golvet i duschen bidrar till att hålla badrummet fritt från mögel och duschskärmen fri från skum. Det är viktigt att notera att god städning i badrummet bidrar till att förebygga urinvägssjukdomar, svamp och till och med hudproblem.

Rengör de saker som du behöver i ditt badrum

Tyghanddukarna måste bytas ut regelbundet. Detsamma gäller för mattor och servetter, som måste rengöras och bytas ut regelbundet.

Badrummet måste vara skinande

Det är viktigt att regelbundet rengöra och desinficera badkar, handfat och toaletter för att eliminera alla möjligheter till bakterieutveckling. Samtidigt måste det ventileras regelbundet för att möjliggöra avdunstning av fukt.

Håll personliga rengöringsobjekt torra

En mycket viktig uppgift är att hänga upp handdukar efter varje användning. Dessutom föreslås att varje person i huset ska ha sin handduk för personligt bruk.

Händerna måste alltid bli rena

Den första källan till överföring av bakterier kan vara våra händer, eftersom de hela tiden är i kontakt med olika ytor och föremål. Därför är det bäst att rengöra dem med tvål och vatten varje gång vi rör vid en yta som kan vara smittsam.

Sist men inte minst..

Öppna fönstren i badrummet, för att underlätta ventilationen och minska fuktrisken där luftfuktigheten är mycket hög. Användning av naturliga produkter som citron, bakpulver och vinäger är mycket användbart, dessutom; att använda dessa är ett bra sätt att spara pengar. Rengör och desinficera regelbundet dörrhandtag, diskmaskinens filter, diskmaskinen och avloppen i handfat, badkar och toaletter.

Call Now Button