Hoppa till innehåll

Städa rent och miljövänligt, är det möjligt?

crema-joe-n5qirFAe6rQ-unsplash-edited.jpg

Starka kemikalier är vad många tror behövs för att verkligen få det rent hemma när man städar. Rengöringsmedel kännetecknar ju inte hållbarhet och därför kan städning verka dåligt för miljön. Visserligen kan det vara så, men det behöver inte vara fallet. Theresas Städ brinner för städning och miljön, så vi bestämde oss för att ta reda på exakt hur man går tillväga för hållbar städning!

Använd bikarbonat

Skafferiet gömmer en riktig bakterieavlägsnare i form av bikarbonat. Det kan till exempel användas för olika typer av tyger och mattor. Strö på pulvret och låt det sitta för att sedan dammsuga upp det. Ett alternativ till detta är att blanda bikarbonat med vatten för solida ytor såsom insidan av en ugn. En annan möjlighet är att blanda bikarbonat med vinäger för exempelvis toalettstolen.

Citroner!

Citroner har antibakteriella egenskaper och bör därför vara givna vid städning. Gnugga en halv citron (med insidan) mot den yta du vill ha rent för att avlägsna bakterier. Citroner kan även låtas ligga i vinäger i ett par dagar för ett ännu kraftfullare rengöringsmedel. För tuffare ytor där skrubbande behövs kan salt hällas på citronen.

Gör dig av med luftfräschare

Luftfräschare luktar väldigt gott men skenet bedrar. På grund av onaturliga tillsatser försämras luftkvaliteten. Som tur är finns det naturliga och hållbara alternativ som är bra för din och planetens hälsa. Koka kanel, citron och andra kryddor som du föredrar och låt lukten flöda genom ditt hem.

Införskaffa växter

Växter är mer än bara dekorativa. De har en humörupphöjande effekt såväl som en positiv miljöpåverkan i ditt hem. Dessutom neutraliserar vissa växter föroreningar och andas ut nytt syre som är bra för dig.

Köp hållbara produkter

Du behöver inte byta ut alla dina gamla rengöringsmedel mot egenproducerade gör-det-själv-lösningar. Det finns gott om företag som har utvecklar hållbara rengöringsmedel som du kan använda med gott samvete. Det kan kosta mer, men det är värt att betala lite mer för att ha ett hem fritt från ohälsosamma kemikalier. Investera i din egen hälsa genom att använda bättre produkter

The objective of cleaning is not just to clean, but to feel happiness living within that environment.

Marie Kondo

Kontakta oss direkt!

Facebook logo and link

⭐⭐⭐⭐⭐
5.0/5

Baserat på kundomdömen på Facebook

Google logo

⭐⭐⭐⭐⭐
5.0/5

Baserat på kundomdömen på Google

Kontakt

Godhemsgatan 38A
414 68 Göteborg

Vi erbjuder

Vi stödjer

output-onlinepngtools.png

Theresas Städ erbjuder städning i alla dess former. Vi erbjuder våra kunder städhjälp i form av storstädning, visningsstädning för de perfekta mäklarbilderna och för era visningar, fönsterputsning, möbeltvätt och mattvätt, flyttstädning, byggstädning och båtstädning. Vi erbjuder våra företagskunder företagsstädning, trappstädning, kontorsstädning, mattvätt och möbeltvätt och byggstädning. Vi erbjuder allt detta till Göteborgs bästa timpris för Theresas Städ är Göteborgs billigaste och kanske bästa städfirma!

Call Now Button