Organisera garderoben inför våren!

Oavsett om du är ett modefreak eller inte behöver du en garderob och många kan nog hålla med om att lite ordning och reda inte skulle skada där hemma. Ofta slängs kläder in i garderoben och hamnar huller om buller tills man en dag undrar om det snarare är en soptipp än ens egen garderob.

Organisera garderoben

Det är först när Theresas Städ har städat hos dig, och allt är skinande rent, som det blir extra roligt att lägga tid på att organisera garderoberna! För att få dig att komma i gång har vi nedan sammanställt några tips för att underlätta städningen av din garderob.

Gör dig av med kläder du inte använder

Vi alla har kläder vi inte använt på åratal – antingen för att de inte passar storleksmässigt eller för att de inte längre är moderna. Kläder som man inte använt på länge bör man göra sig av med. Antingen genom att skänka till bättre behövande eller om det är alltför slitet använda det som en trasa när du ska vaxa bilen. Med mindre kläder får du mer utrymme för att organisera garderoben och fylla den med kläder du faktisk använder.

Använd behållare

Använda olika typer av behållare – tuber, lådor, askar etc. – för mindre föremål. Saker som lätt tappas bort, exempelvis smycken, kan förvaras i olika typer av behållare. På detta sätt samlar du ihop saker av samma typ på samma ställe!

Haka ihop dina galgar

Haka ihop dina galgar för att på så sätt spara utrymme. Antingen krok i krok eller med hjälp av metallbiten från läskburkar.

Använd skolådor

Använd skolådor för dina skor! Detta gör det enkelt att förvara skorna eftersom att lådorna går att stapla på varandra. Dessutom hålls de skyddade av kartongen.

Häng upp skorna

Om skolådor inte är din grej kan du istället hänga upp skorna – antingen med skohängare eller med galgar med klämmor.

Hängande klädförvaring

Hängande klädförvaring är en otrolig platssparare. Det finns att köpa i de flesta möbel- och heminredningsaffärer och kan ta ditt organiserande av din garderob till nya höjder.

Call Now Button