Flyttstäd? Detta måste du tänka på!

Planerar du att flytta snart? Oavsett om du avslutar ett hyresavtal eller säljer ett hus är det viktigt att du lämnar din tidigare bostad i utmärkt (eller åtminstone acceptabelt) skick.

Detta innebär att du måste skapa en checklista för flyttstädning för dig själv eller ta in en städtjänst.

Hyresgäster kommer nästan säkert att behöva göra en grundlig städning för att få tillbaka sin deposition eller slippa ytterligare avgifter. Faktum är att alla hyresvärdar kräver att hyresgästerna återställer bostaden i ursprungligt skick innan de flyttar.

De som säljer en bostad kommer säkert att behöva städa den grundligt innan de lämnar över nycklarna till de nya ägarna. Även om en grundlig rengöring inte alltid krävs enligt lag är det vanligt att säljarna gör det när de flyttar ut.

Vad ingår i checklistan för flyttstädning?

Din checklista för utflyttningsstädning bestäms av fastighetens storlek och dess nuvarande renlighetstillstånd. För att hjälpa dig har vi skapat en checklista för vad som ingår i ett flyttstäd eller utflyttningsstädning som du kan använda som utgångspunkt. Eller så gör du bara så att du kontaktar Theresas Städ, så kan du sluta läsa nu! 

Ta bort alla kvarvarande personliga ägodelar.

Ta först och främst bort alla personliga tillhörigheter från huset. Allt från möbler och garderobsföremål till förvaring och väggkonst ingår.

Golven bör dammsugas.

Använd dammsugaren för att gå igenom huset. Dammsug garderober, trappor, nockar och andra svåråtkomliga ställen.

Ytorna ska dammas och rengöras.

Torka av köks- och badrumsbänkskivor, bokhyllor, fönsterrutor, spiselkransar och andra hårda ytor med ett allrengöringsmedel för ytor och en rulle pappershanddukar eller en ren trasa.

Rengöring av inredningsskåp.

Kom ihåg att rengöra insidan av alla skåp. Matkrumor och annat skräp från mat och kulinariska ingredienser tenderar att samlas i framför allt köksskåp.

Rengör apparaterna.

Vitvaror i rostfritt stål samlar på sig fingeravtryck och märken med tiden. Torka av kylskåpet med en allroundspray eller en blandning av vinäger och vatten. Glöm inte att rensa och torka ut mikrovågsugnen.

Redan trött?

Du har två alternativ för att städa ditt hem. Du kan städa själv eller kontakta en professionell städtjänst. Om du hyr och din deposition står på spel kan det vara värt att anlita en städtjänst för att se till att du får tillbaka dina pengar. Om du å andra sidan vill spara så mycket pengar som möjligt är det definitivt det bästa alternativet att städa själv. 

De som har barn och/eller ett krävande yrke har kanske inte tid att städa en stor fastighet och kan överväga att anlita en städtjänst. 

Om valet faller på en professionell städfirma så är du varmt välkommen att ringa oss på Theresas Städ. Vi har gjort flyttstädningar i över 25 år och missar aldrig någonting. Vi har också ansvarsförsäkring från Trygg-Hansa samt kvalitetsgaranti!

Call Now Button