Så här får du ugnen riktigt ren!

Att städa ugnen är något som ofta bortprioriteras. Man ser ju inte in i ugnen så vad är vitsen? Anledningen till att rengöring av ugn är så viktigt är den påverkan det har på din mat. Rök och sot bildas från matrester i ugnen när ugnen är varm och leder till mindre smakrik mat och matos i hemmet. Rengör din ugn noggrant minst en gång i halvåret för att bevara den i ett hälsosamt och rent tillstånd.

Så här får du ugnen riktigt ren!

Låt produkter verka

Bästa resultat fås genom att applicera medel i ugnen och låta det verka ordentligt i stället för att snabbt försöka få rengöringen överstökad. Visst, det tar längre tid, men det kräver mindre slitsam städning och resultatet blir mycket bättre.

Applicera rengöringsmedlet i ugnen och sätt på ugnen på svag värme. Detta gör så att fettpartiklarna snabbare bryts ner. Lämna ugnen i upp till två timmar innan du sedan torkar ur ugnen.

Köp rätt tillbehör

När ugnen inte har rengjorts på ett tag ser det ut som att det enda som kan ha inverkan är tuffa kemikalier och stålull. Detta stämmer tack och lov inte. Det som krävs är i stället medel som bryter ner fett och en vanlig tvättsvamp eller trasa. I de flesta fall behövs inte stålull, det kan förstöra ytan i ugnen och göra den mer mottaglig för bakterier och fett.

Det finns en uppsjö av rengöringsmedel och tillbehör som kan användas för rengöring av ugn. Olika medel verkar olika bra på olika typer av matrester och fett. Ibland är den bästa strategin att prova sig fram tills man hittar det som passar ens egna ugn bäst. Nedan kommer några av de mest effektiva alternativen.

Bästa rengöringsmedel: Avfettningsmedel, fönsterputs, grönsåpa (och vatten), ättika och bikarbonat.

Bästa städtillbehör: Skrapa för keramik hällar (för tuffa matrester), tvättsvamp, trasa och mikrofiberduk.

Vi hjälper dig få en skinande ren ugn igen!

Om du känner för att lägga din tid på annat, eller låtit det gå lite för långt, så finns Theresas Städ här för att hjälpa dig!

Säg till när du vill att vi kommer och städar hos dig så lovar vi att lämna din ugn skinande ren!

Call Now Button