Så här städar du badrummet, på riktigt!

Att städa badrummet kan vara det tråkigaste och jobbigaste att städa. Dessutom används det många gånger om dagen och blir snabbt smutsigt. Det är därför viktigt att rengöra ordentligt och på rätt sätt – det lönar sig inte att fuska, trots att vi alla har gjort det någon gång. Nedan finner du en guide för hur badrummet ska städas, på riktigt. Eller så kontaktar du oss på Theresas Städ, så gör vi det åt dig!

Så här städar du badrummet, på riktigt!

Ta bort alla lösa saker

Ta bort samtliga lösa saker innan du börjar städa, snarare en pö om pö. Detta gäller flaskor i duschen, mattor och handdukar, samt alla andra saker som kan vara i vägen.

Damma och dammsug

Damma och dammsug alla ytor där damm vanligtvis samlas.

Dusch och/eller badkar

Applicera rengöringsmedel i duschen och/eller badkaret och låt det verka.

Rengör ytor

Applicera rengöringsmedel på din trasa eller tvättsvamp och rengör ytor såsom hyllor, dörrar, fönsterbrädor och handdukshållare etc. – alltså allt som inte är kakel, porslin eller speglar. Arbeta uppifrån och ner när du torkar av ytorna.

Rengör dusch och/eller badkar

Skrubba lätt på de ytor du tidigare sprayat rengöringsmedel på och skölj sedan av med vatten.

Städa handfatet

Spraya rengöringsmedel på handfatet, kranen och bänkskivor. Torka sedan av med en trasa. Använd medel på spegeln och torka av med din trasa.

Rengör toaletten

Spraya rengöringsmedel runtom toaletten innan du applicerar medel inuti. Torka sedan av toaletten och därefter skrubba insidan med en toalettborste.

Sista steget

Moppa golvet och vänta tills golvet har torkat. Du kan då lägga tillbaka alla saker som du tidigare tagit ut. In med nya handdukar och toaletten är renare än den varit på år!

Call Now Button